PEKKO NIEMINEN

Founder, Executive advisor & principal consultant

Olen erilaisten ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleva henkilö ja omaan energisen ja innostavan tavan haastaa ja kehittää. Toimintatavaltani olen kyseenalaistava ja suora, mutta ratkaisukeskeinen. Käytännönläheisenä toimijana haluan päästä asioiden ytimeen ja ymmärtää miksi asioita tehdään ja mihin niillä pyritään. Olennaisen kokonaisuuden hahmottaminen on vahvuuteni.

En usko sattumiin vaan kehittyminen ja menestys tulee itsensä likoon laittamisen ja määrätietoisen tekemisen seurauksena. Usein haastavinta on luopua omista uskomuksistaan ja vanhoista, hyvistäkin, käytänteistä. Kehittyminen edellyttää sisäistä paloa ja uskallusta astua uuteen. Itseäni inspiroi ja motivoi pystyessäni auttamaan ihmisiä ja organisaatioita eteenpäin, löytämään juuri heidän tarpeensa ja ratkaisut niihin.

Ennen nykyistä organisaatioiden kehittämisen uraa työskentelin 10 vuoden ajan kansainvälisissä myynnin, markkinoinnin ja yritysjohdon tehtävissä teollisuudessa. Sain olla perustamassa uusia liiketoimintoja ja ulkomaisia tytäryhtiöitä. Koulutukseni on Konetekniikan DI. Diplomityöni tein kuitenkin Työpsykologian ja johtamisen osa-alueelta. Olen kehittänyt ammattitaitoani opintojen kautta jatkuvasti. Viimeisimpänä Professional certificate in Executive coaching Henley Business Schoolista. Olen hankkinut myös ammatillisen opettajan pätevyyden sekä Näyttötutkintomestari ja Hyväksytty hallitusjäsen -tutkinnot.

Organisaatioiden, osaamisen ja henkilöstön kehittämistä olen tehnyt vuodesta 2009 kaikilla organisaation tasoilla. Olen ollut luomassa lukuisia yritysvalmennuskokonaisuuksia sekä toiminut muun muassa useita vuosia tutkintovastaavana johtamisen-, yritysjohtamisen ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnoissa. Minulla on siis ollut etuoikeus toimia kumppanina, kehittäjänä ja konsulttina satojen erilaisten organisaatioiden ja tuhansien ihmisten kanssa kymmenissä eri maissa ja kulttuureissa niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Jokaisen kohtaamisen, tilanteen ja kysymyksen myötä olen huomannut, kuinka paljon itselläni on vielä opittavaa. Itselleni tutuimmiksi toimialoiksi ovat tulleet teollisuus ja teknologia eri muodoissaan. Lisäksi olen työskennellyt paljon julkishallinnon puolella. Valmennan ja konsultoin niin suomeksi kuin englanniksi.

Nautin työstäni, mutta koti on kuitenkin rakkaampi. Minulla on amerikkalainen vaimo ja meillä on kuusi lasta. Vanhimman pojan perheen myötä minusta on tullut ensin appiukko ja sittemmin jo ukki. Harrastuksiani on liikunta ja remontointi. Yöpöydältäni löytyy aina kirjoja.

Elämän arvoni voi tiivistää ytimekkäästi: koti, usko ja isänmaa. 

Pekko Nieminen

FOUNDER, EXECUTIVE ADVISOR & PRINCIPAL CONSULTANT

Raudanluja ammattilainen, jolle asiakkaan menestys on kaikki kaikessa.

Hahmottaa kokonaisuuden ja erottaa olennaisen. Energinen, käytännönläheinen ja osallistava tapa toimia.

pekko.nieminen@avegroup.fi 

puh. +358 44 517 5286

KÄYTÖSSÄ OLEVAT TYÖKALUT

Hyödynnämme muun muassa seuraavia kokonaisuuksia: